www.kontoranabayi.com

8 Nisan 2010 Perşembe

Cep'te devrim kuruş devri başlıyor

Cep'te devrim kuruş devri başlıyor
1 Nisan'dan itibaren uygulanmasına geçilecek olan kontörden TL'ye geçişle, operatör ücretlendirmelerinde kontör rekabetinin yerini kuruş alacak.
Operatörler, geçişin sorunsuz olması için tüm ekiplerini alarm durumuna geçirdi. Türk Telekom'un ankesörlü telefonlarda kullanılan kontörler de Ocak 2011'de TL'ye geçirilecek.

Yeni dönemin ürünleri üzerinde çalışan operatörler arasında artacak rekabetle görüşme fiyatlarınında da aşağı inmesi bekleniyor. Kontör devrini kapatan uygulamanın aboneler açısından çok önemli olduğunu anlatan Serbest Telekomünikasyon İşletmecileri Derneği (TELKODER) Genel Sekreteri Rıdvan Uğurlu, "Rekabete şefaflık gelecek. Çünkü bugüne kadar kullanılan kontörlerde tariflenmiş bir birim yoktu. Herkesin kendine göre bir kontör uygulaması vardı" dedi.

Kontörler ne olacak?

Abonelerin ve bayilerin ise yeni dönemle ilgili kafası karışık. Aboneler, "Kontörlerim ne olacak?" diye satış noktalarının kapısını arşınlarken bayiler ise yeterli bilgi sahibi olmamaktan yakınıyor. Bayiler, "Abonelerin birçoğu şaşkın. Her gelen ‘Kontörlerim ne olacak' diye soruyor" diyerek soru işaretlerinin giderilmediğinden yakınıyor.
Yeni dönemde bilgilendirme ve şeffaflığa uymayan operatörler cirolarının yüzde 1 ile 3'ü arasında bir para cezasıyla karşı karşıya kalacak.

TURKCELL

26 milyon Hazırkart'lı geçiş yapacak

Turkcell Pazarlama
dan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Lale Saral Develioğlu, sistemin abonelere getireceği yararların yanı sıra operatörlere de abonelerin kullanımlarını daha rahat takip etme imkânı sağlayacağını belirtti. Develioğlu, 26 milyon Hazırkart müşterisini 1 Nisan'da kontörden TL kullanımına kesintisiz geçirmek için hazır olduklarını söyledi. Develioğlu, "Yüksek abone sayımızın olması, geçişin 1 günde ve tüm müşterileri aynı anda etkilemesi gibi nedenler ek zorluklar getiriyor. Kolay uyum için kontörlüdeki birçok yöntemi aynı tuttuk" dedi.

VODAFONE

Kartları sınıflandırdı, web sitesi açacak

Vodafone kontörlü kartları TL'ye çevirirken rekabete yeni bir sınıflama da getirmiş oldu. Cep lira kartları klasik, gold ve platin diye sınıflandıran Vodafone'nun Türkiye Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Öğüt, geçiş sürecinde aboneleri bakiyelerindeki kontörlerin kaç TL'ye dönüştüğü konusunda bilgilendireceklerini söyledi. SMS gönderimleri dışında, abonelerin kontörden TL'ye geçişle ilgili bilgi alabilecekleri bir web sayfası hazırlıkları olduğunu da kaydeden Öğüt, "Web sitemizi 1 Nisan itibariyle devreye sokacağız" dedi.

AVEA

Tarife ücretlerini 1 Nisan'da açıklayacak

Avea Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcı Hakan Kaplan, geçiş için gerekli tüm altyapı çalışmalarını tamamladıklarını söyledi. Kaplan, geçişle ilgili abonelerin herhangi bir işlemi yapmasına da gerek olmadığını belirtti. Abonelerin faydalandıkları avantajlı ürün ve servislerin de aynen devam edeceğini söyleyen Kaplan, "1 Nisan'dan sonra da avantajlı tarifeler devam edecek. Ancak tarife ücretlerini ve yükleme kartı ücretlerini 1 Nisan'da açıklayacağız" diye konuştu.

Sistem nasıl işleyecek?

* Alınan kontörler 1 Nisan'dan itibaren direkt paraya çevirilecek * Yükleme sonrası işletmeci tüketiciye mesajla tarifeleri yollayacak
* Her kullanımdan sonra konuştuğu dakika ve ödeme konusunda abone bilgilendirilecek
* Aboneler en son 6 aylık kullanım bilgilerine SMS ve çağrı merkezleriyle ulaşabilecek

2 yorum: